Tejcukor (laktóz) érzékenység genetikai kimutatása fájdalommentesen, szájnyálkahártya törletből, a Gellért Medical Laborban!


A laktóz a tejben lévő cukor. Laktózérzékenység esetén a szervezet képtelen megemészteni a tejtermékekben természetesen jelen lévő tejcukrot a bélben található, laktáz nevű enzim hiánya miatt. Tehát valójában ez nem allergia - ám a jelenség annál kellemetlenebb, és nagy odafigyelést igényel a szülő részéről. Ha gyanúd támad, hogy babád, gyermeked laktózérzékeny lehet, ezt a fájdalommentes vizsgálatot mindenképpen javasoljuk.

40% kedvezmény
Eredeti ár: 14 000 Ft
Megtakarítás: 5 600 Ft
Kupon ár
8 400 Ft

Az ajánlat lejárt!

A kupon beváltható:
2014.03.01. – 2014.04.30.
Ajánlott életkor:
3-18 éves korig
18 év felettieknek

Feltételek

- egy személy több kupont is vásárolhat
- a kupon egy fő részére biztosít részvételt a Gellért Medical Labor lakózérzékenység genetikai kimutatására irányuló vizsgálaton, mely fájdalommentesen, szájnyálkahártya törletből mutatja ki az intoleranciát
- a vizsgálatot 3 éves kortól ajánlják, amikor már bevezetésre kerültek a tejes ételek, de felnőttek számára is éppúgy igénybe vehető
- a vizsgálat a Gellért Medical Laborban történik: 1114 Budapest, Kemenes u. 4. fszt. 4.
- online időpontfoglalás az idopont.gellertlabor.hu címen vagy a www.gellertlabor.hu oldalon a Kuponos bejelentkezésnél lehet, itt láthatóak a szabad időpontok is
- telefonos érdeklődésre (nem bejelentkezésre!) kizárólag délután 14:00 és 15:00 között van lehetőség
- a lelet a vizsgálatot követő 10-14 munkanapon belül készül el
- időpont lemondás 24-72 órán belül lehetséges, ellenkező esetben a kupon beváltottnak minősül
- a kupon 2014. március 1. és 2014. április 30. között váltható be

Bővebb leírás

Gyakran nyűgös a babád? Hajfájást gyanítasz, mikor fájdalmas sírás közepette húzgálja fel apró lábacskáit? Tán a gyakori hasmenésre vagy fokozott gázképződésre lettél figyelmes?

Ha ilyen tüneteket észlelsz, mindenképpen érdemes elgondolkodni, hogy nem laktóz érzékenység áll-e a dolog hátterében!

Fontos tudni, hogy az anyatej is tartalmaz laktózt, ezért a még kizárólag anyatejjel táplált babáknál is előfordulhat ez a fajta probléma!

A tehéntej bevezetését manapság már egyébként is nagy körültekintéssel végezzük, időben akár 1,5-2 éves korig kitolva, de az elővigyázattoság sajnos nem elég, ha laktóz intolerancia áll a tünetek hátterében.

De ne hidd, hogy a tejcukor (laktóz) érzékenység csak a piciket érinti! Becslések szerint világszerte a felnőtt népesség kb. 75%-a laktózérzékeny – azaz nem képes lebontani a tejcukrot valamilyen okból. A laktózérzékenység lehet örökletes (ezt nevezzük elsődleges laktóz intoleranciának)  - ekkor a szervezet nem termel megfelelő mennyiségű laktázt -, de jelentkezhet egy bélfertőzést követően is. Utóbbi esetben a laktázt termelő vékonybél sérülhet, ilyenkor a megemésztetlen laktóz okoz problémát.

A késői elsődleges laktóz-intolerancia természetes jelenség. Hiszen az emlősállatok génjeibe az van beprogramozva, hogy a tejre, így a tejcukorra az emberi életnek csak korai szakaszában van szükségünk. Így az enzim aktivitása idővel meg is szűnik. A tünetek jelentkezésének időpontja nagyon változatos, 6-40 éves kor között bármikor megmutatkozhat.

A Gellért Medical Laborban végzett vizsgálattal már 3 éves kortól, fájdalommentesen kimutatható a laktóz érzékenység egy szájnyálkahártya törtletből végzett vizsgálattal, mely egyúttal genetikai vizsgálatot is tartalmaz annak kimutatására, hogy az esetleges laktóz érzékenység elsődleges, azaz öröklött-e vagy másodlagos, azaz bélfertőzést követően alakult-e ki!

Ha tehát nyugtalanító tüneteket tapasztalsz, nincs mire várni, egy kis törlés a szájba, és máris kiderül, hogy a tejcukor a ludas-e a gyermek- vagy felnőttkori emésztési problémákért!

A Szent Gellért tértől fél perc sétára, a Gellért Gyógyfürdő és Hotel mellett, a Kemenes utca 4 szám alatt találjuk a Gellért Medical Labort, ahol nívós környezetben várják az egészségükre odafigyelő vagy gyógyulni vágyó vendégeket. Az egészségügyi magán labor üzletpolitikája a folyamatosan bővülő minőségi szolgáltatásokon túl, az ügyfelek kényelmére, gyors ellátására és érthető tájékoztatására épül.

 

Partnerünk adatai

Google map

Gellért Medical Labor
Telefon: 06-1/209-3682
1114 Budapest, Kemenes u. 4. fszt. 4.

www.gellertlabor.hu